Demeter

Onze kippen

Wat maakt een kip een GroenGilde kip?

Bij GroenGilde onderscheiden we ons door onze unieke aanpak en door onze 7 principes die we centraal hebben staan in ons werk met kippen. Wij geloven dat echte verandering mogelijk is door onze aanpak: wij roepen niet, maar wij dóén. We richten ons vizier volledig op het bevorderen van de gezondheid van mens, dier en wereld.

Het welzijn van onze kippen staat voorop

Als collectief van biodynamische pluimveehouders zetten we ons in om kringlopen maximaal te sluiten. Wat we hiermee bereiken? Een perfect ei, verrijking van de natuur en een goed leven voor onze kippen. Wij laten onze dieren zo veel mogelijk in hun natuurlijke omgeving leven. Kippen zijn van nature bosdieren, daarom lopen onze kippen rond in een bosrijke omgeving.

GroenGilde

Onze 7 principes

Wij kunnen het welzijn van onze kippen garanderen, omdat wij werken volgens zeven belangrijke principes waar wij écht voor staan. Op elke GroenGilde boerderij worden deze principes gehanteerd. Uiteraard runt iedere GroenGilde boer hun boerderij op eigen authentieke wijze, maar wel altijd volgens deze 7 pijlers. Samen zijn we GroenGilde.

  1. Onze kippen krijgen de mogelijkheid om deels zelfstandig naar voedsel te zoeken, wat hun natuurlijke gedrag stimuleert.
  2. We sluiten de kringlopen, dat betekent dat de mest die onze kippen produceren absoluut geen afvalproduct is. De mest is een waardevolle voedingsbron voor de bodem waar we ons graan produceren. Dit graan voeren we vervolgens weer aan onze kippen.
  3. Onze buitenuitlopen zijn bosrijk aangeplant, zodat de kippen zich op hun gemak voelen tijdens het buiten lopen. Kippen zijn namelijk van nature echte bosdieren.
  4. We voorzien onze kippen van zandbaden in de stal en de uitlopen, waar ze hun veren kunnen wassen en zichzelf lekker kunnen verzorgen.
  5. Hanen lopen samen met de kippen om sociale rust te bevorderen en om de kippen bescherming te bieden tegen roofvogels.
  6. We verbouwen ons eigen gezonde kippenvoer. Dit voer is optimaal gezond voor onze kippen en bevat geen verontreinigingen.
  7. De broederhaantjes van onze legkippen krijgen bij ons de kans om op te groeien. We maken hier vervolgens volwaardige vleesproducten van.
GroenGilde

Wil jij op de hoogte bl-ei-ven van ons laatste nieuws? Volg ons dan op Facebook en Instagram.

Facebook Instagram Linkedin